Reforma integral “El Putxet”


Característiques:

  • Situació: Barcelona (Barri El Putxet i el Farró)
  • Qui hi viu: una parella jove
  • Superfície: 80 m2
  • Treballs realitzats: reforma integral i mobiliari.
  • El més destacat: la redistribució dels espais i l'estètica sofisticada gràcies als acabats moderns i foscos.

Un pis elegant on regnen els tons foscos

En aquest projecte els clients havien comprat un pis de segona mà per poder-lo reformar segons les seves necessitats i gustos. Volien fugir dels típics pisos d’obra nova sense personalitat on predominen els colors neutres i el blanc, i els materials convencionals.

Amb el nou disseny s’ha aconseguit el “look” que estaven buscant, un pis modern i sofisticat amb un estil decoratiu inspirat en les habitacions d’hotel amb colors foscos, principalment el negre, amb acabats brillants i refinats.

Després de la reforma integral, s’ha transformat la distribució interior, amb algunes modificacions puntuals als murs de càrrega, aconseguint una cuina oberta al saló i més espai per instal·lar armaris dissenyats a mida segons les necessitats dels clients.

Cuina oberta al saló

La cuina presenta una illa que acull la zona de cocció, deixant el lineal per als armaris columna per agrupar electrodomèstics i emmagatzematge, i la zona d’aigua a la part central. Destacar el taulell del fabricant Sapienstone amb un subtil vetejat blanc sobre base negra que reprodueix el famós marbre Negre Marquina.

Al centre del saló hi ha el menjador, que també queda molt ben enquadrat vist des del passadís. Aquesta zona està presidida per un preciós llum penjant model Mizar de Vilaimport, una taula que presenta un acabat a joc al taulell de la cuina i unes cadires entapissades amb borreguet negre, de Kave Home, que li dóna un aire molt contemporani.

D’aquest espai destacar el moble del televisor (del fabricant Tegar com la resta de mobles) per la gran vitrina amb llum interior, i el revestiment amb grans peces model Sahara Noir de la marca Energie Ker que es caracteritzen pel contrast de les seves vetes blanques i daurades, i acabat brillant amb un resultat exquisit. En aquest mateix espai, a la paret lateral, s’ha instal·lat una pantalla enrotllable per veure les pel·lícules o jugar a videojocs des d’un projector.

Banys

L’habitatge disposa de dos banys molt funcionals i amb molt d’estil. En tots dos s’ha instal·lat un moble suspès en acabat carbó, un mirall amb llum frontal incorporada i un inodor suspès a la paret en acabat Onix de Roca, aconseguint més lleugeresa visual. El bany més gran s’ha enrajolat amb unes rajoles negres amb veta blanca en brillant, que crea un contrast potent amb el blanc de la banyera, del lavabo i de la pintura. Al bany més petit s’han combinat rajoles fosques amb clares per obtenir més amplitud.

Dormitori principal amb vestidor

Seguim amb el dormitori principal, on s’ha instal·lat un espectacular capçal inspirat en l’Art Déco fet a mida per Marcasal, entapissat amb vellut de color gris amb línies verticals i formes encoixinades; i retroil·luminat als laterals creant una il·luminació molt sofisticada i que alhora aporta dinamisme al revestiment mural de Vescom de línies verticals instal·lat a la resta de la paret. S’han col·locat tauletes de nit suspeses i un llum penjant amb esfera de vidre i estructura daurada a cada costat. Així mateix, al dormitori s’ha creat un vestidor distribuït en paral·lel on un dels armaris fa de separador i alhora de suport per al televisor.

Rebedor

El moble del rebedor és un altre element rellevant d’aquest projecte. Compost per un armari amb un buit amb ganxos i un petit banc per descalçar-se, amb un acabat de fusta que contrasta amb el negre dels armaris.

Altres dades d’interès

A banda de les estances que podem veure a les imatges, l’immoble també presenta un segon dormitori i des del passadís també es pot accedir a un armari on es troba l’escalfador i la rentadora; just al rebedor també hi ha un petit traster, que proporciona un espai extra d’emmagatzematge.

Finalment afegir que s’ha posat especial èmfasi a aconseguir una connectivitat uniforme per tot el pis, al control de la llum i a l’eficiència energètica.

Fotografies: Irene Díaz

sincroReforma integral “El Putxet”