Reforma “Emili Juncadella”


Característiques:

  • Situació: Esplugues de Llobregat
  • Qui hi viu: un matrimoni amb un fill
  • Superfície: 60 m2
  • Treballs realitzats: reforma integral i mobiliari.
  • El més destacat: canviar la distribució i treure el màxim profit a l'habitatge que presenta una forma una mica rara i complicada de distribuir. I el saló sense televisor.

Nova distribució per aconseguir un espai funcional i optimitzat

Després d’uns anys vivint en aquest pis, els propietaris van decidir dur a terme una reforma integral. Principalment perquè la distribució interior era poc còmoda i funcional, com ara trobar la cuina i el saló menjador separats per una habitació; i la forma era una mica irregular, presentant corbes i racons mal aprofitats.

Amb la nova distribució s’han solucionat tots aquests problemes inicials, on s’ha integrat la cuina a una zona comuna compartida amb el menjador i el saló.

En aquest espai diàfan també hi ha el rebedor. La transició d’aquest espai s’ha realitzat d’una forma molt subtil i elegant, instal·lant una estructura de llistons de fusta, en un dels costats de l’illa de la cuina, per a què a l’entrar no es trobin directament amb la cuina. A més, se li ha afegit un extra de funcionalitat incorporant a la base un sabater de doble alçada, creant alhora una lleixa ideal per deixar les claus o col·locar objectes de decoració. En aquest mateix punt trobem un armari destinat a guardar els abrics i les bicicletes plegables.

Com ja hem comentat, la cuina presenta una illa composta per una zona de cocció, espai d’emmagatzematge amb armaris baixos i un racó on preparar el cafè ubicat en el buit de l’estructura del rebedor. La zona d’aigües, la columna d’electrodomèstics i la resta del rebost s’han reservat al front d’armaris. Tots els mobles estan en blanc, per alleugerir el pes visual, i per al taulell i el frontal s’ha instal·lat un material sintètic, Dekton Zaha Stone, amb una tonalitat grisenca suaument vetejada en blanc que aporta sobrietat i contrast.

Del saló destacar que no gira al voltant del moble TV ja que els propietaris prescindeixen del televisor. S’ha disposat el sofà amb chaise longue mirant al menjador i la cuina per fomentar la conversa i la interacció familiar.

Un altre espai destacat és el despatx. Presenta uns tancaments de fusta de vidre per aconseguir un espai de treball més tranquil, permetent l’entrada de llum natural i visibilitat a tot el saló. Amb la fusta i el blanc s’ha aconseguit una combinació molt atractiva.

El bany presenta una estètica molt moderna i s’ha optat per un revestiment porcelànic blanc per contrarestar l’escassetat de llum. Per fer front a la forma estranya de l’immoble s’ha construït una dutxa dividida amb vèrtexs i costats. I el mateix all dormitori principal, on s’ha aprofitat un racó triangular per ubicar el vestidor amb un mirall de paret amb frontissa per poder-lo moure a l’hora d’utilitzar-lo.

Fotografies: Irene Díaz

Abans i després

sincroReforma “Emili Juncadella”