Reforma “Passeig de la Zona Franca”


Característiques:

  • Situació: Barcelona (Barri de La Marina del Port)
  • Qui hi viu: un matrimoni
  • Superfície: 70 m2 + 37 m2 de terrassa
  • Treballs realitzats: reforma integral i mobiliari a mida
  • El més destacat: la cuina moderna oberta a la sala d'estar i la gran capacitat d'emmagatzematge gràcies al mobiliari fabricat a mida.

Un pis modern i funcional amb molt espai d’emmagatzematge

En aquest projecte els propietaris van adquirir un àtic amb terrassa amb la idea de reformar-lo completament a mida, utilitzant materials de qualitat.

Pel nou disseny es van tenir en compte totes les seves necessitats i gustos. Principalment buscaven un nou habitatge amb molt d’emmagatzematge on poder guardar tot allò que han anat acumulant al llarg de la seva vida. I més tenint en compte que venien d’un pis molt més gran. Per aquest motiu s’ha dissenyat tot sabent que aniria a cada lloc.

Per tot l’habitatge s’han instal·lat mobles a mida del fabricant Tegar per optimitzar al màxim tots els espais. Destacar l’armari de la paret del capçal, el moble del saló compost per diferents mòduls (armaris, vitrines, calaixos i prestatges), el sabater ubicat al passadís, l’armari amb un petit despatx integrat i els armaris encastats a la paret.

La cuina era un altre punt clau ja que els hi agrada molt cuinar. Després de la reforma s’ha aconseguit una cuina moderna i gran, oberta al saló, composta per una gran varietat de mòduls, aconseguint-ne una de molt funcional i pràctica. La campana extractora decorativa de Pando aporta disseny i personalitat i és la protagonista absoluta d’aquesta cuina. Tant al taulell com a tot el frontal s’ha utilitzat un material Dekton model Nillum, inspirat en l’estètica industrial, que presenta una barreja de colors càlids que combina a la perfecció amb la resta de tonalitats presents en aquest espai. Un altre element a destacar és la catifa ceràmica present al paviment que atorga més dinamisme visual i més impacte.

El menjador, a mode península, divideix la cuina i la zona de TV. A l’estar unit al moble de la cuina s’ha utilitzat un sobre de taula del mateix material que el taulell de cuina, quedant integrat al conjunt. I les potes en antracita, igual que la campana, els llums penjants, els mecanismes i els tiradors dels mobles per crear harmonia i trencar la monotonia.

A nivell d’estil els clients volien fugir dels grisos, per aquesta raó s’ha recorregut a les tonalitats sorra.  De forma molt puntual s’ha utilitzat la fusta i en una tonalitat que combina molt amb la resta de colors, per no convertir-la en protagonista ja que en el pis on vivien anteriorment era molt present i buscaven donar-li un aire diferent.

Acabem amb la terrassa, un altre espai que valoraven molt d’aquest pis. Amb la reforma s’ha instal·lat al saló una balconera de doble fulla que queden ocultes (de la marca K·line) i que permet duplicar el pas a la terrassa, quedant així una comunicació molt més fluida entre els dos espais i incentivant així que el gaudeixin més. D’aquest espai destacar el banc d’obra i l’estructura creada amb llistons de fusta amb jardí vertical.

Fotografíes: Irene Diaz

sincroReforma “Passeig de la Zona Franca”