Reforma “Joan Güell”


Característiques:

  • Situació: Barcelona (Barri de les Corts)
  • Qui hi viu: una dona jove amb la seva mascota
  • Superfície: 54 m2
  • Treballs realitzats: reforma integral i mobiliari a mida
  • El més destacat: L'estructura amb televisor giratori, llar de foc i prestatges que separa la sala i el dormitori. La decoració eclèctica amb tocs de color. I la instal·lació de LEDs intel·ligents per controlar i canviar el color de les llums de cada estança

Un projecte viu, elegant i ple de música

Inicialment ens vam trobar amb un habitatge de 54 m2 distribuïts amb quatre habitacions, un bany, cuina i balcó. La premissa de la nostra clienta era crear un sol espai per viure sola o amb parella, i crear una llar acollidora i funcional per a la millora del benestar i del confort.

Per al nou disseny s’ha integrat el balcó dins de l’habitatge per guanyar espai al saló. I gràcies a la instal·lació d’un gran finestral s’ha incrementat l’entrada de llum natural, i integrat el verd natural dels arbres a l’habitatge.

Només s’han delimitat el vestidor i el bany, la resta són espais oberts. Això sí, per reduir el pas de la llum i aconseguir més intimitat a la zona del dormitori s’han instal·lat diversos screens enrotllables.

L’espai més gran és el saló, compost per una zona destinada a la música on es troba un piano i un moble llibreria; i en l’altra part trobem la zona de TV i un racó de relax amb bancada lateral i plantes penjants. Cal destacar l’estructura que divideix el saló i el dormitori on hi ha una llar de foc de bioetanol, un televisor giratori (per poder-lo gaudir en les dues estances), i prestatges.

Del dormitori destacar el canapè sota el llit per incrementar l’espai d’emmagatzematge i el petit espai de treball amb vista a l’exterior.

La cuina és oberta, còmoda, agradable a l’entrada del pis que convida a gaudir d’una copa de vi mentre s’acaba de fer el menjar, xerrar amb família i amics o prendre un cafè que és una de les passions de la nostra clienta. Per aquest motiu s’ha creat un racó per preparar un bon cafè.

El safareig s’integra en un espai molt petit però amb tot el necessari (rentadora, descalcificador, osmosi, accessoris i un estenedor de fusta plegable). Just al costat hi ha un armari ocult amb tots els productes de la neteja.

A nivell decoratiu s’ha creat un contrast amb els elements moderns i de línies simples, amb els diferents colors, formes i textures que trobem en les parets, el mobiliari, els tèxtils i accessoris de decoració (molts d’ells d’estils diferents), donant-li un aire eclèctic . Una combinació d’elements que encaixen bé entre ells i que plasmen perfectament la vessant artística de la clienta i la seva passió per l’art.

En el projecte se li ha donat molta importància a la il·luminació. S’ha instal·lat un sistema Phillips Hue que permet controlar els llums de cada estança a través del mòbil i l’Alexa: canviar la intensitat i el color de la llum, apagar i encendre les bombetes a la vegada o per estances, i fins i tot triar escenes per crear un tipus d’il·luminació.

Finalment destacar algunes de les marques utilitzades. Del bany, el lavabo de pedra Tercoder i el revestiment decoratiu de la dutxa Aqualunae de la casa Glamora. El mobiliari de cuina Auró, el taulell Grassi White soft matt de Ascale Tau i la campana extractora de sostre Pando. El parquet laminat en roure vintage de Finsa, les finestres de PVC de TQuattre i els mobles a mida de Fusteria Vallès. El carril de llums de la cuina model Luce Buxton del fabricant Nova Luce, els llums penjants del saló són del mateix fabricant i model Marce; i els llums de sostre encastades de Luzfin. El sofà i la butaca de Egoitaliano, i la xemeneia de Pio.

Fotografies: Irene Diaz

sincroReforma “Joan Güell”