Reforma “Finestrelles”


Característiques:

  • Situació: Esplugues de Llobregat
  • Qui hi viu: un matrimoni amb dos fills
  • Superfície: 155 m2 reformats
  • Treballs realitzats: disseny i reforma de la zona de día
  • El més destacat: la transformació d'un saló de grans dimensions amb cuina oberta, donant-li una estètica moderna i actual

Pis modern, acollidor i elegant amb grans finestrals

L’objectiu inicial d’aquest projecte era transformar la zona de dia de l’habitatge amb un disseny obert amb cuina, saló, menjador i despatx en un mateix espai; crear una zona de jocs i estudi per als dos fills a la segona planta; i millorar el confort i l’eficiència energètica.

Començant pel menjador, es troba al fons del saló a diferent alçada i al costat d’uns grans finestrals, que han estat renovats totalment, des d’on es pot gaudir d’unes magnífiques vistes de Barcelona. I d’aquest espai es pot accedir a una terrassa amb una zona chillout. També cal destacar el llum de sostre compost per quatre esferes de vidre opal amb l’estructura en negre que presideix la taula del menjador, i que omple i accentua aquest ambient amb el sostre alt.

Després trobem la zona de TV i relax, composta per un sofà chaise long de quatre places, un moble baix horitzontal de paret a paret que s’introdueix fins a la zona del menjador; un panell de melamina a la paret del televisor amb un jardí vertical en un dels costats i una tira led a la part superior creant un efecte molt atractiu. Al costat del moble hi trobem una fantàstica xemeneia de gas, integrada en un revestiment de pladur, amb pedres blanques de ceràmica al seu interior que contrasten amb el negre de l’estructura.

A la part central, hi ha el rebedor (amb dues portes d’accés) amb una estètica molt minimalista i que passa desapercebut gràcies al revestiment de melamina que cobreix la paret i les portes, que juntament amb el terra laminat fan que aquest espai sigui més càlid i acollidor. Al davant, hi ha una escala de cargol amb esglaons de vidre (ja existent abans de la reforma), i una luxós llum penjant de grans dimensions i amb esferes de vidre que omple visualment l’espai amb el sostre de doble alçada.

A la part del darrere s’ha ubicat una zona de despatx per a que els propietaris puguin treballar des de casa. I encara quedaria un espai lliure que en cas de necessitat es podria ampliar la zona del sofà o del despatx, crear una zona de butaques, de chill out, de jocs, etc.

Sens dubte, la cuina seria l’espai estrella de la reforma. S’ha creat un lloc pràctic on cuinar i menjar amb comoditat, amb espai extra d’emmagatzematge; i un perfecte punt de trobada on passar moments especials amb família i amics. L’illa central acull la zona de cocció amb una àmplia superfície de treball i un espai amb tamborets per menjar. Als dos costats trobem armaris columna amb els electrodomèstics integrats i dos buits amb la zona de l’aigüera i del cafè. A nivell estètic, destacar la combinació sòbria i elegant del color negre amb la fusta, i la barreja de diferents tipus d’il·luminació, que a banda de permetre desenvolupar totes les activitats, aconsegueixen un gran impacte a la decoració.

A la planta superior s’ha creat un espai molt versàtil, que en aquest moment es fa servir com a zona d’estudi i de divertiment dels fills, i que connecta amb la zona de menjador exterior amb barbacoa gràcies al tancament d’alumini de fulla triple.

Finalment, afegir que per trencar una mica la monotonia de la combinació de les tonalitats clares amb la fusta s’ha utilitzat el negre en diversos elements: perfils de finestra, llums, xemeneia i mobiliari.

sincroReforma “Finestrelles”