Reforma “Travessera de Les Corts”


Característiques:

  • Situació: Barcelona (Barri La Maternitat i Sant Ramon)
  • Qui hi viu: Un matrimoni amb la seva filla.
  • Superfície: 90 m2 + 18 m2 de terrassa
  • Treballs realitzats: reforma integral del habitatge i mobiliari
  • El més destacat: Canvi de la distribució per optimitzar els espais, aconseguir un habitatge més diàfan i versàtil, i per incrementar la lluminositat natural.

En aquest projecte es va reformar un pis sencer d’una certa antiguitat on ja vivien els clients. Inicialment l’habitatge estava mal distribuït pel que presentava diversos problemes associats a l’aprofitament dels espais, a la lluminositat, circulació, funcionalitat i al confort, la qual cosa no ajudava a treure-li tot el seu potencial.

Per tant, es va posar molt d’èmfasi en el disseny interior de l’habitatge, tenint en compte les necessitats, hàbits i gustos dels seus habitants.

Amb la nova distribució, s’ha aconseguit zonificar el pis amb una zona diürna composta per un espai diàfan i versàtil, i una altra on descansar i dormir tranquil·lament. Per aconseguir-ho s’ha suprimit una de les habitacions, passadissos i altres racons que li restaven espai útil a l’habitatge.

Gràcies a la millora de l’accés de la terrassa s’ha aconseguit fusionar l’interior i l’exterior d’aquest habitatge, aconseguint una zona de dia molt agradable, àmplia i lluminosa.

L’estil decoratiu s’ha inspirat en els habitatges nòrdics, on predominen els ambients ordenats i lliures d’obstacles, els tons neutres i clars, la fusta i les línies rectes i depurades del mobiliari, que fa que el seu interior sigui acollidor, càlid i confortable.

Cal destacar que s’ha apostat per crear espais amb diferents funcionalitats. Per exemple, poder treballar des de casa era un dels requisits del projecte, de manera que s’ha creat al saló un espai de treball, còmode i relaxat, on treballar durant el dia. Cal destacar l’escriptori elevable, del fabricant Jarvis, que permet treballar tant assegut com de peu.

Al dormitori principal s’ha creat un espai de meditació, i que alhora, gràcies a una porta corredissa i al moble amb llit abatible, es pot convertir en un petit dormitori per a convidats.

I un últim exemple el trobem en el lavabo, on s’ha instal·lat la zona del safareig dins d’un armari, quedant totalment ocult en el moment de no utilitzar-se.

Finalment destacar algunes de les marques que hem utilitzat. Tegar, present en tots els armaris de l’habitatge, mobles de bany, moble TV, i en els bufets i llibreria del saló. El moble de cuina del fabricant Auró, el taulell Dekton i els electrodomèstics de cuina Neff. El sanitari d’estil japonès Sensia Arena Grohe i l’aixeta bidet Bossini. La climatització intel·ligent Airzone. I finalment, les cortines i screens motoritzats del proveïdor Serveis Tèxtils.

Abans i després

sincroReforma “Travessera de Les Corts”