Rocafort

Optimització dels espais i elegància en els detalls

En aquest projecte varem abordar el repte de transformar una distribució en forma de L per aconseguir una llar harmoniosa i funcional. La nova disposició ha estat dissenyada meticulosament per optimitzar cada centímetre, fusionant els espais de manera fluida i cohesionada.

Els dos dormitoris juvenils s’han ubicat estratègicament a la zona més interna, creant un ambient tranquil i privat per al descans. D’altra banda, el menjador, la cuina i el dormitori principal s’obren cap a la terrassa, maximitzant l’entrada de llum natural i les vistes panoràmiques de la ciutat de Barcelona. Al saló s’ha integrat un racó de treball ordenat i ben il·luminat, amb un escriptori i prestatges, que permeten mantenir la concentració i treballar amb comoditat.

Una de les característiques més sorprenents d’aquesta llar és l’accés al bany, discretament ocult a l’elegant moble del saló. Una zona de pas revestida amb llistons i revestiments de fusta duu cap a aquest espai íntim i aïllat.

L’estètica del projecte es basa en un disseny senzill amb sofisticats detalls. Hi predominen els materials naturals com la fusta i l’efecte pedra, combinats amb tonalitats càlides que creen una atmosfera acollidora i elegant. S’ha aconseguit un contrast refinat entre el paviment més fosc i el mobiliari de tons clars aportant caràcter a l’espai.

Detalls com el revestiment 3D d’Orac a la paret del televisor i la zona de treball eleven la decoració de manera subtil. Tocs de negre presents, per exemple, en llums, endolls i interruptors, afegeixen un aire modern i refinat al conjunt.

A més de l’harmonia visual, s’han implementat mesures per millorar l’eficiència energètica de la llar. S’hi ha instal·lat un sistema de climatització per conductes zonificat i un termo d’ACS per aerotèrmia. S’han renovat els tancaments per uns de PVC amb acabat efecte fusta i s’ha afegit aïllament a les parets que donen a la façana, garantint el confort a totes les estacions de l’any.

Fotografies: Irene Diaz

Característiques

Plano en miniatura con la nueva propuesta de distribución de la reforma Rocafort. Piso en forma de L.

Optimització dels espais i elegància en els detalls

En aquest projecte varem abordar el repte de transformar una distribució en forma de L per aconseguir una llar harmoniosa i funcional. La nova disposició ha estat dissenyada meticulosament per optimitzar cada centímetre, fusionant els espais de manera fluida i cohesionada.

Els dos dormitoris juvenils s’han ubicat estratègicament a la zona més interna, creant un ambient tranquil i privat per al descans. D’altra banda, el menjador, la cuina i el dormitori principal s’obren cap a la terrassa, maximitzant l’entrada de llum natural i les vistes panoràmiques de la ciutat de Barcelona. Al saló s’ha integrat un racó de treball ordenat i ben il·luminat, amb un escriptori i prestatges, que permeten mantenir la concentració i treballar amb comoditat.

Una de les característiques més sorprenents d’aquesta llar és l’accés al bany, discretament ocult a l’elegant moble del saló. Una zona de pas revestida amb llistons i revestiments de fusta duu cap a aquest espai íntim i aïllat.

L’estètica del projecte es basa en un disseny senzill amb sofisticats detalls. Hi predominen els materials naturals com la fusta i l’efecte pedra, combinats amb tonalitats càlides que creen una atmosfera acollidora i elegant. S’ha aconseguit un contrast refinat entre el paviment més fosc i el mobiliari de tons clars aportant caràcter a l’espai.

Detalls com el revestiment 3D d’Orac a la paret del televisor i la zona de treball eleven la decoració de manera subtil. Tocs de negre presents, per exemple, en llums, endolls i interruptors, afegeixen un aire modern i refinat al conjunt.

A més de l’harmonia visual, s’han implementat mesures per millorar l’eficiència energètica de la llar. S’hi ha instal·lat un sistema de climatització per conductes zonificat i un termo d’ACS per aerotèrmia. S’han renovat els tancaments per uns de PVC amb acabat efecte fusta i s’ha afegit aïllament a les parets que donen a la façana, garantint el confort a totes les estacions de l’any.

Fotografies: Irene Diaz

Altres projectes relacionats

Rocafort

Marina

Diagonal