Diagonal

Un pis sofisticat on l’optimització de l’espai ha estat tot un repte

En aquest projecte, s’ha fet una transformació integral d’un pis de segona mà a Barcelona amb tot el necessari per entrar-hi a viure. Amb una superfície de 120 m2, s’ha adaptat la llar a mida per satisfer les necessitats d’una família amb dos fills.

L’objectiu principal de la reforma era millorar la distribució i optimitzar-ne l’espai, ja que la distribució original del pis presentava certa complexitat. A més, es buscava assolir una decoració elegant i moderna.

Replantejar una nova distribució coherent i aprofitar al màxim l’entrada de llum natural va ser tot un desafiament degut a les formes triangulars de la planta i als murs estructurals existents, que no es podien modificar.

D’una banda, trobem el dormitori principal amb un vestidor impressionant separat en una estança independent. També disposa d’un dormitori juvenil i un bany equipat amb una dutxa espaiosa i un elegant lavabo doble. Tot això connectat per un distribuïdor que acull una zona de treball molt pràctica, ideal per treballar i estudiar.

D’altra banda, al costat de l’entrada, hi ha un segon dormitori juvenil i un bany complet.

A la zona central hi trobem el saló i el menjador integrats en un mateix ambient, mentre que la cuina està separada per un mur amb un espai de pas que connecta de forma fluida amb el passadís, aportant dinamisme al disseny.

La cuina és un dels punts més destacats de la reforma. Compta amb una illa central amb tamborets per menjar i una generosa superfície de treball, perfecta per gaudir d’una de les passions de la família que és cuinar.

Pel que fa a l’estètica, s’ha optat per la combinació de la fusta i el negre que crea una atmosfera sofisticada. Mentres que les parets pintades de blanc i els elements en tonalitats clares aporten lluminositat i un toc d’estil nòrdic a tot l’habitatge.

S’han fabricat mobles a mida per aprofitar cada racó, especialment a les estances on hi havia angles molt tancats, assegurant un ús eficient de l’espai.

Per a la climatització s’ha tingut en compte la complexitat estructural del pis per trobar la millor solució. S’ha dissenyat mitjançant radiadors, splits d’aire condicionat integrats al mobiliari i ventiladors puntuals a les habitacions.

La il·luminació també ha estat acuradament estudiada a cada espai. S’hi ha inclòs il·luminació indirecta i focal per ressaltar elements específics. Als dormitoris juvenils, s’hi ha afegit un sistema de tires LED que permet escollir diferents colors.

Fotografies: Irene Diaz

Característiques

Miniatura plano antes y después distribución piso Diagonal

Un pis sofisticat on l’optimització de l’espai ha estat tot un repte

En aquest projecte, s’ha fet una transformació integral d’un pis de segona mà a Barcelona amb tot el necessari per entrar-hi a viure. Amb una superfície de 120 m2, s’ha adaptat la llar a mida per satisfer les necessitats d’una família amb dos fills.

L’objectiu principal de la reforma era millorar la distribució i optimitzar-ne l’espai, ja que la distribució original del pis presentava certa complexitat. A més, es buscava assolir una decoració elegant i moderna.

Replantejar una nova distribució coherent i aprofitar al màxim l’entrada de llum natural va ser tot un desafiament degut a les formes triangulars de la planta i als murs estructurals existents, que no es podien modificar.

D’una banda, trobem el dormitori principal amb un vestidor impressionant separat en una estança independent. També disposa d’un dormitori juvenil i un bany equipat amb una dutxa espaiosa i un elegant lavabo doble. Tot això connectat per un distribuïdor que acull una zona de treball molt pràctica, ideal per treballar i estudiar.

D’altra banda, al costat de l’entrada, hi ha un segon dormitori juvenil i un bany complet.

A la zona central hi trobem el saló i el menjador integrats en un mateix ambient, mentre que la cuina està separada per un mur amb un espai de pas que connecta de forma fluida amb el passadís, aportant dinamisme al disseny.

La cuina és un dels punts més destacats de la reforma. Compta amb una illa central amb tamborets per menjar i una generosa superfície de treball, perfecta per gaudir d’una de les passions de la família que és cuinar.

Pel que fa a l’estètica, s’ha optat per la combinació de la fusta i el negre que crea una atmosfera sofisticada. Mentres que les parets pintades de blanc i els elements en tonalitats clares aporten lluminositat i un toc d’estil nòrdic a tot l’habitatge.

S’han fabricat mobles a mida per aprofitar cada racó, especialment a les estances on hi havia angles molt tancats, assegurant un ús eficient de l’espai.

Per a la climatització s’ha tingut en compte la complexitat estructural del pis per trobar la millor solució. S’ha dissenyat mitjançant radiadors, splits d’aire condicionat integrats al mobiliari i ventiladors puntuals a les habitacions.

La il·luminació també ha estat acuradament estudiada a cada espai. S’hi ha inclòs il·luminació indirecta i focal per ressaltar elements específics. Als dormitoris juvenils, s’hi ha afegit un sistema de tires LED que permet escollir diferents colors.

Fotografies: Irene Diaz

Abans i després

Altres projectes relacionats

Rocafort

Marina

Diagonal