Reforma “Avinguda de Roma”


Característiques:

  • Situació: Barcelona (Barri La Nova Esquerra de l'Eixample)
  • Qui hi viu: un matrimoni amb el seu fill
  • Superfície: 115 m2
  • Treballs realitzats: reforma i rehabilitació integral de l'habitatge.
  • El més destacat: aconseguir una distribució funcional per a les necessitats actuals i rehabilitar les patologies estructurals provocades pel mal estat de l'habitatge.

Objectiu de la reforma

En aquest projecte hem realitzat una reforma integral en un àtic situat al barri de l’Eixample de Barcelona. Inicialment, quan els clients varen adquirir l’immoble, el pis es trobava en mal estat de conservació, però alhora era una bona oportunitat per crear la seva llar a mida adaptada als seus gustos i necessitats.

Les seves principals prioritats eren crear una zona dia diàfana i àmplia de dia i una zona de nit amb tres habitacions i tres banys (un de cortesia, un per convidats i el suite).

Disseny interior

Amb la nova distribució hem aprofitat al màxim cada metre quadrat i hem eliminat alguns compartiments que impedien que la llum natural fluís per la casa.

En un espai ampli i totalment diàfan hi trobem la cuina amb península, el menjador i el saló. Amb una decoració contemporània i funcional on els tons neutres, blancs i grisos proporcionen una atmosfera molt acollidora i tranquil·la. I des d’aquest espai s’accedeix a una terrassa on es pot gaudir d’unes espectaculars vistes de Barcelona.

De la resta de l’habitatge, destacar el dormitori principal que compta amb un vestidor que ofereix una àmplia capacitat d’emmagatzematge, i un bany privat totalment tancat.

El dormitori de convidats presenta una petita zona de despatx on treballar i estudiar amb tranquil·litat i comoditat. Sobre l’escriptori s’ha instal·lat un suport de paret, per penjar una bicicleta, que ha estat fabricat pel mateix propietari. En aquesta mateixa estança s’ha utilitzat un pilar estructural com a element decoratiu, creant uns prestatges divisoris (realitzats amb pladur) que alhora ens serveixen com a separador de la zona del vestidor.

Reparació de problemes estructurals

Durant el transcurs de la reforma vàrem solucionar algunes patologies detectades a l’immoble. Al realitzar la primera fase d’enderrocs vàrem trobar, a l’extreure el canyís de tots els sostres, unes zones d’uralita en els perímetres exteriors de l’habitatge. Un problema que vàrem solucionar gràcies al seu encapsulament. Un tractament, realitzat per l’empresa Taraspol, que ens va permetre aïllar aquest material perillós, i alhora, millorar l’aïllament tèrmic i acústic.

Es van realitzar reforços a la zona de dia amb dos pilars, que alhora es van integrar en el projecte com a element decoratiu, molt necessaris com a base de suport d’una biga transversal al terra fent de tirant i suport estructural dels sostres existents. També es van realitzar importants treballs d’anivellament.

Principals fabricants i marques

El mobiliari de la cuina és del fabricant Auró Cuines model Itaka Blanc Touch i el taulell, de Neolith, inspirat en el marbre de Calacatta amb un blanc trencat i decorat amb unes sinuoses vetes grises. Les aixetes i la pica de Franke. Els electrodomèstics en acabat blanc de Bosch i la campana extractora de sostre de Balay.

Al bany s’ha utilitzat un gres porcellànic imitació a fusta del fabricant Energieker per al revestiment del terra, el frontal de l’inodor i el perímetre de la dutxa. La banyera és de Duravit i el conjunt del moble de lavabo de la casa Salgar. Per al bany en suite, a la zona de la dutxa s’ha utilitzat un revestiment efecte marbre de fabricant Mirage. I per al paviment i la fornícula de la dutxa s’ha utilitzat el mateix revestiment d’imitació fusta. El plat de dutxa de textura pissarra en blanc de Fiora. I el moble del lavabo amb dues piques del fabricant Geminis.

En tots dos banys els inodors suspesos són de Duravit, les mampares Deyban, les aixetes de la dutxa de Grohe, i la del lavabo de Tres.

El parquet de tot l’habitatge és un Roure Bayford natural de Gabarró i s’ha instal·lat un sistema de climatització intel·ligent de 4 zones Airzone.

Abans i després

toniReforma “Avinguda de Roma”