Reforma franquícia “El Taller” de Gràcia


Característiques:

  • Situació: Barcelona (Barri de Gràcia)
  • Activitat: Fleca amb degustació
  • Superfície: 250 m2
  • Treballs realitzats: Reforma integral del local comercial
  • El més destacat: Millora del disseny i de la decoració de la franquícia

En aquest projecte s’ha reformat un altre local de la franquícia fleca amb degustació “El Taller”. Es tracta d’un local ubicat al carrer Travessera de Gràcia del municipi de Barcelona.

En aquest cas s’ha mantingut el disseny de la franquícia amb una barreja d’estil nòrdic i industrial. No obstant això s’han incorporat nous elements en la decoració per aconseguir diferents ambients i un entorn més càlid i agradable per als clients.

La zona de fleca i pastisseria es troba just a l’entrada del local. S’han utilitzat materials que imiten la fusta natural: al taulell del mostrador, fabricat a Egger, i el frontal revestit amb parquet Meister, també emprat per folrar el sostre de l’entrada. Gran part de la paret s’ha enrajolat amb rajoles en color verd maragda de la marca Vogue, buscant una combinació cromàtica amb el color de la fusta i el negre de les lluminàries d’estil industrial del fabricant B-Light. Finalment destacar les cistelles de vímet fetes a mida per a l’exposició del pa.

Davant de la zona de la fleca trobem un espai per al relax compost per mobles i accessoris de decoració en tons foscos. Un lloc que convida a acomodar-se en els seus sofàs, que contrasten amb la fusta del sostre i dels sobres de les taules. Per a la paret s’ha utilitzat un revestiment mural sintètic de la casa Vescom de color gris clar molt apte per a aquest tipus d’establiments gràcies a la seva resistència i durabilitat. Aquest espai rep molta entrada de llum natural gràcies a la façana de vidre, i a més s’han instal·lat uns llums penjants amb unes bombetes de la marca El Faro que proporcionen un ambient més íntim.

A la zona central i de forma contínua a la fleca trobem la cafeteria que gràcies al contrast del negre de la paret i del sostre, amb el verd maragda de les lluminàries i del frontal de la barra s’ha aconseguit crear un espai visualment independent.

Al voltant de la cafeteria es troba una gran zona de taules. La cadires són de la Forma, i les taules del fabricant Pedrali (peus) i Egger (taulers sobre taula). Per al revestiment de les parets s’ha utilitzat un altre material sintètic Vescom de color verd suau semblant al color corporatiu i s’han col·locat elements decoratius com són els quadres personalitzats i el rellotge.

A la part final trobem dos ambients diferenciats, un decorat amb mòduls de plantes penjants i aplics de La Forma, i un altre amb una paret de paper pintat amb boles en blanc i negre aportant dinamisme a l’espai.

Per a tot el paviment del local s’ha instal·lat un producte porcelànic de la casa Vives en color gris, excepte al davant de la fleca que s’ha instal·lat una catifa ceràmica imitant el paviment de panots, típic de les voreres de Barcelona.

toniReforma franquícia “El Taller” de Gràcia