Reforma Loft Poblenou


Característiques:

  • Situació: Barcelona (Barri de Poblenou)
  • Qui hi viu: una parella amb la seva filla
  • Superfície: 300 m2 amb un pati exterior a la part posterior de 16 m2
  • Treballs realitzat: transformació d'un espai semi industrial per adaptar-lo a un habitatge habitable
  • El més destacat: dividir un espai de gran alçada en dos nivells: la planta superior destinada a la zona de dia i la zona de nit a la planta inferior.

Aquest és un projecte de reforma integral d’un loft de 300m2 amb un pati exterior a la part posterior de 16m2 situat al centre de Barcelona. La proposta dissenyada pels interioristes Carolina Luzón i Luis Ruiz es basa en la transformació d’un espai semi industrial per adaptar-lo a un habitatge habitable per a una parella i la seva filla.

Després d’estudiar les necessitats dels propietaris s’ha augmentat la superfície útil de l’habitatge dividint l’espai de gran alçada en dues plantes a través d’una estructura metàl·lica i unes bigues de fusta importades del nord d’Europa. Per poder ventilar millor i incrementar l’entrada de llum natural a la planta inferior s’ha creat un buit en forjat on s’ha instal·lat una xarxa de seguretat que comunica les dues plantes.

La planta superior, destinada a la zona de dia, s’ha dividit en dues zones: una cuina-menjador que ocupa un espai de 80m2 i un lloc social i de trobada composta per una zona tipus chill out i el saló. A la planta inferior s’ha ubicat la zona de nit amb un dormitori tipus suite amb bany privat, l’habitació infantil i un lavabo. A més, s’ha aprofitat l’espai d’entreplanta per ubicar una llibreria i un traster.

En aquest projecte de reforma integral s’ha optat per mantenir l’esperit industrial del loft amb sostres alts, estructures a la vista i finestres grans aconseguint un espai ampli i molt lluminós. Pel que fa a la decoració s’ha combinat l’estil industrial amb un mobiliari de disseny més modern.

A més s’ha realitzat tota la instal·lació de domòtica, que inclou entre altres un sistema d’il·luminació, la climatització i les persianes.

No et perdis el vídeo de tota la transformació del loft!

toniReforma Loft Poblenou