Reforma “Girona”


Característiques:

  • Situació: Barcelona (Barri La Dreta de l'Eixample)
  • Qui hi viu: un matrimoni amb la seva filla.
  • Superfície: 45 m2 (reformats)
  • Treballs realitzats: reforma parcial d'habitatges
  • El més destacat: el canvi de distribució per una de més funcional. I la integració dels nous materials i acabats amb l'estil de decoratiu preexistent a l'immoble.

L’objectiu d’aquest projecte era aconseguir una distribució de l’habitatge més òptima, i un disseny més actual i d’acord amb el gust de la família que hi viu.

Per aconseguir-ho s’ha canviat la ubicació de la cuina i suprimit completament tot el passadís. D’aquesta manera s’ha aconseguit aprofitar al màxim l’espai disponible, i crear una zona central compartida pel saló i el menjador que fa de distribuïdor a les altres estances de la casa.

La cuina es troba semioberta al saló, sent la porta corredissa de doble fulla qui marqui la separació dels ambients. S’ha optat per una cuina amb península que presenta un disseny molt funcional i una estètica molt elegant. Disposa de molt espai d’emmagatzematge i de treball, permetent desenvolupar les tasques de la cuina amb molta facilitat i comoditat.

Destacar el Dekton Radium amb acabat efecte acer oxidat del taulell i frontal de la cuina que combina a la perfecció amb la tonalitat argila del mobiliari; i el negre del paviment, de les llums penjants i dels electrodomèstics. També la tira Led del sostre que ressegueix el mobiliari distribuït en forma de L, que aporta una llum molt homogènia, a part de crear un efecte decoratiu molt atractiu.

El bany principal és un altre dels espais que s’han reformat. Gràcies a la combinació del negre, del revestiment porcelànic del fabricant Inalco, amb els tons clars, de la pintura i dels equips, s’ha creat un contrast molt encertat amb molt estil. S’ha construït una fornícula a joc amb el material del plat de dutxa (de la casa Fiora), i s’ha aprofitat l’espai de sobre la lleixa que alberga la cisterna del inodor suspès per instal·lar un moble a mida del fabricant Tegar.

On abans es localitzava la cuina s’ha instal·lat el safareig. Un espai molt pràctic i amb molt d’espai d’emmagatzematge on guardar no només la roba, la rentadora i els estris de rentat, sinó també tots els trastos que no són d’ús quotidià. A diferència de la resta de l’habitatge, s’ha preferit el color blanc per als acabats per la sensació visual de neteja que transmet.

Per finalitzar, el dormitori juvenil. A l’eliminar el passadís, aquesta habitació ha pogut guanyar uns centímetres més. Destacar el disseny del mobiliari i l’aprofitament de l’espai sota escala que es pot utilitzar, per exemple, per guardar les joguines o com a racó de lectura. Afegir que tant el mobiliari d’aquest espai com el del safareig també son de Tegar.

sincroReforma “Girona”