Reforma integral Poblenou


Característiques:

  • Situació: Barcelona (Barri de Poblenou)
  • Qui hi viu: un matrimoni amb un fill
  • Superfície: 77 m2
  • Treballs realitzats: disseny i reforma integral de tot el pis. Mobiliari i decoració.
  • El més destacat: unir dos pisos a un sol habitatge

En aquest projecte de reforma integral es van unir dos pisos de la mateixa planta per aconseguir un habitatge més gran. Per al disseny interior es va transformar per complet la distribució de les estances aconseguint ampliar la superfície útil dels espais, reduir al mínim les zones de pas i adaptar l’habitatge a l’estil de vida dels clients. Per aconseguir-ho es van haver de transformar complert les parets, sostres i terres, i modificar les instal·lacions d’electricitat, fontaneria i climatització.

Després de realitzar la unió entre els dos habitatges s’ha aconseguit un magnífic pis amb un dormitori principal, habitació infantil, saló, cuina amb menjador, bany, lavabo i safareig.

El projecte de reforma d’aquest habitatge s’ha reforçat gràcies al mobiliari i a la decoració. S’ha escollit una decoració d’estil modern-nòrdic, de línies rectes i colors i materials naturals (com la laca blanca i la fusta de roure). Per donar el toc de color al conjunt, s’ha optat pel mostassa, un color agradable, càlid i alegre, que destaca entre la paleta neutra que formen el blanc i els grisos.

A continuació fem un petit recorregut de tots els espais del pis:

A l’entrada es troba un petit rebedor que de seguida s’obre a l’estança principal de l’habitatge: el saló – menjador. Un espai molt acollidor decorat amb colors blancs i grisencs que combinen molt bé amb la fusta del parquet i del mobiliari. Disposa d’una zona de menjador i d’una zona de descans on poder seure còmodament amb la família.

Un dels elements que dóna caràcter a aquesta estança són els dos finestrals de fusta que han estat restaurats. I no podíem deixar d’esmentar els mobles aparador i de la zona de TV del fabricant tarragoní Mobenia, i les peces auxiliars i decoratives del Grup Julià.

Finalment destacar la reutilització de peces del paviment hidràulic originals de l’habitatge. S’han fabricat unes estructures en xapa de ferro lacades en blanc i després de reparar les rajoles s’han creat uns quadres i una tauleta/consola auxiliar.

La cuina es troba semi oberta al saló gràcies a la porta corredissa lacada en blanc i amb vidrieres que permet donar continuïtat al conjunt de l’espai. S’ha optat per una distribució del mobiliari en L aconseguint així una cuina àmplia i pràctica quedant espai per a una petita taula rodona per a esmorzars o petites àpats. Cal destacar el paviment ceràmic del fabricant CAS, que emula el hidràulic, permetent delimitar l’espai i aconseguir un ambient molt agradable estèticament. Afegir que la cuina és l’únic espai de l’habitatge on s’ha conservat el sostre original de volta catalana.

Als dormitoris s’accedeix des del saló. Del dormitori principal ressaltar el capçal de fusta que combina a la perfecció amb el color gris de la paret de darrere i amb la resta del mobiliari; i la zona de vestidor, on l’armari fa de separador i es pot tancar gràcies a una porta corredissa.

L’habitació infantil s’ha decorat amb tocs vermells i vinils per a donar-li un aire més dinàmic i divertit. Un espai on a part de poder dormir convida a jugar, llegir, reunir-se amb els amics, etc.

El bany principal és d’estil minimalista i en tons marrons. Tant el mobiliari del lavabo com el vàter es troben suspesos en les parets; i la banyera s’ubica encastada al fons. L’habitatge disposa d’un petit lavabo ubicat dins del safareig amb un tancament compost per una porta corredissa de vidre translúcid que permet l’entrada de llum natural.

En tot l’habitatge es va instal·lar un sistema de climatització Airzone que permet climatitzar de forma independent cada habitació de la casa.

sincroReforma integral Poblenou