Reforma integral Sarrià


Característiques:

  • Situació: Barcelona (Barri de Sarrià - Sant Gervasi)
  • Qui hi viu: una parella amb dos fills
  • Superfície: 75 m2
  • Treballs realitzats: disseny i reforma integral de tot el pis
  • El més destacat: Connectar el saló amb la cuina per guanyar amplitud i lluminositat. I crear un espai laundry en un dels banys.

Inicialment ens vam trobar amb un pis de 80 m2 amb poca llum natural ja que la majoria de les habitacions donaven a l’interior. Així doncs, per potenciar l’entrada de llum de la façana principal s’han redistribuït totes les estances creant així dues zones diferenciades: una de dia amb més llum natural; i la zona de nit i banys a la part interior.

Per al canvi de la distribució també s’han tingut en compte les necessitats de la parella i els seus dos fills per la qual cosa es requeria aprofitar l’espai al màxim i poder albergar tres habitacions, una zona de despatx, dos banys i un safareig.

A nivell d’estil decoratiu s’ha optat per un estil rústic i contemporani amb l’ús de colors de tonalitats en blanc, beix i marró, juntament amb el color clar de la fusta del parquet. A més s’ha barrejat modernitat i tradició per la qual cosa s’ha conservat un petit mur de maó cara vista, s’han restaurat dues portes i s’han utilitzat algunes peces de mobiliari més rústiques. En definitiva s’ha aconseguit donar-li un aspecte més relaxat, fresc, gens recarregat i molt funcional.

La cuina s’obre cap al saló menjador però ocupa un espai independent ja que el separa un mur amb una gran obertura. S’ha dotat amb dos fronts de mobiliari de cuina lacat en color blanc i imitació de fusta natural; s’ha instal·lat un taulell, quadre de comandament i barra de Silestone Noka, i un paviment gres porcelànic Florim Stone de Catalonia. Per a la il·luminació s’ha utilitzat dos llums penjants de Maison du Monde i llums empotrables al sostre Ineslam.

Del saló destaquem el moble a mida blanc de línies senzilles que s’ha instal·lat en una de les parets i que alberga una petita zona d’estudi molt acollidora.

El dormitori principal segueix la línia general de l’habitatge, sent un espai poc recarregat buscant la funcionalitat i senzillesa. S’ha instal·lat un gran armari encastat fet a mida i un capçal de llit de fusta amb efecte envellit en color gris. En tenir la finestra cap al pati de llums, s’ha instal·lat un vidre translúcid en el mur que connecta amb la cuina per aconseguir l’entrada de llum natural.

A l’habitatge trobem dos banys, un d’ells amb espai per al safareig amb sortida al pati de llums. I completant el projecte, en el rebedor de l’habitatge s’ha instal·lat un armari a mida integrat de paret a paret amb porta oculta que dóna accés a una de les habitacions dels nens.

toniReforma integral Sarrià