Reforma integral “Estruch”


Característiques:

  • Situació: Hospitalet de Llobregat (Barri Collblanc)
  • Qui hi viu: una família amb les seves dues filles.
  • SuperfÍcie: 120 m2
  • Treballs realitzats: reforma integral de l'habitatge
  • El més destacat: unir dos habitatges contigus per tenir un habitatge molt més gran i espaiós.

En aquest projecte els clients necessitaven trobar un habitatge que satisfés totes les seves necessitats, ja que el pis on vivien amb les seves dues filles se’ls havia quedat petit. Van tenir l’oportunitat d’adquirir el pis annex al seu per la qual cosa el repte d’aquest projecte va ser unir els dos habitatges.

Per aconseguir-ho es va dissenyar una distribució interior amb dues zones ben diferenciades, d’una banda la zona de dia al més pur estil “open concept“, per poder compartir més temps amb la família i els amics, i per aconseguir més lluminositat i amplitud. I d’altra banda, la zona de nit on descansar, amb tres dormitoris i dos banys. A més s’ha incorporat una petita zona de safareig, i per al disseny s’han tingut en compte els dos patis interiors i la terrassa existents en l’habitatge.

Per afrontar amb èxit la unió dels dos habitatges es van tenir en compte una sèrie de condicionants tècnics. Principalment modificacions en envans, murs de càrrega i accessos; anivellament de terres i sostres; i la centralització de les instal·lacions. A més es van haver de realitzar reforços estructurals en trobar bigues en mal estat a causa de l’aluminosi, una patologia freqüent en els edificis construïts en els anys 50 i 60.

De l’habitatge destacar la cuina amb península oberta al saló. Formada per un mobiliari modern i de línies simples de color blanc que combina molt bé amb el gris del taulell de la cuina, donant-li un toc distingit i elegant.

La zona d’aigües es troba envoltada per mòduls d’emmagatzematge amb diferents profunditats, creant un efecte visual molt atractiu. A la península s’ha ubicat una gran zona per cuinar amb més espai destinat a l’emmagatzematge, i a diferent alçada trobem integrada una zona de menjador per a menjars més informals.

Per separar ambients dins d’aquest espai diàfan s’han utilitzat diferents paviments, a la cuina rajoles que imiten el típic panot dels carrers de Barcelona i per a la resta del saló un parquet laminat.

Finalment, ressaltar els dos banys complets. En els dos casos s’ha optat per un revestiment porcelànic en tonalitats grises, que combina molt bé amb el blanc dels sanitaris, el moble lavabo i la pintura de les parets. Per donar-li un toc més personalitzat i diferencial, en algunes zones de la paret s’han instal·lat rajoles amb dissenys de figures geomètriques. I a les dutxes s’han realitzat unes fornícules molt pràctiques per posar tots els accessoris de dutxa.

sincroReforma integral “Estruch”