Reforma integral Maragall


Característiques:

  • Situació: Barcelona (Barrio de Horta - Guinardó)
  • Qui hi viu: una parella jove
  • Superfície: 73 m2
  • Treballs realitzats: disseny i reforma integral de tot el pis
  • El més destacat: Canviar la distribució del passadís per aprofitar millor l'espai de totes les habitacions. I la porta corredissa de vidre i ferro de la cuina.

Inicialment ens vam trobar amb un habitatge amb tres habitacions i un bany, amb poca llum natural i amb distribucions triangulars. Les dues premisses inicials del projecte eren: d’una banda, fer una correcta distribució amb circulacions més curtes i obtenir espais quadrats totalment aprofitables. I la segona, poder disposar de dos banys.

En el projecte d’interiorisme es va estudiar diverses alternatives fins a trobar la millor solució per a l’habitatge. A priori, amb unes parets mestres era complicat aconseguir una distribució més atractiva, però mitjançant un projecte arquitectònic i un parell de calçats, vam poder oferir al client una bona proposta.

Començant el recorregut d’aquesta reforma integral per la cuina, ens trobem amb espai d’estil clàssic actual on el blanc és el color predominant. Els mobles s’han disposat en paral·lel, i compten amb portes emmarcades amb línies rectes i amb tiradors minimalistes. Un dels secrets que guarda el moble és el calaix extensible que es converteix en una senzilla taula de menjador per esmorzars i menjars més informals.

S’ha utilitzat un taulell i frontal de quars blanc de la casa Santa Margherita, i per al revestiment de la paret rajoles tipus metre TR Ghiaccio Bisello, un material molt elegant i fàcil de netejar. Per al sòl un paviment Clays Renta Hexagonal en gris que dóna contrast amb el blanc pur de la cuina.

Sens dubte, la protagonista de la cuina i fins i tot de l’habitatge la trobem a la porta corredissa de vidre emmarcada en ferro negre fabricada per l’equip de Hierrok. A part de donar caràcter al pis, és una solució perfecta per solucionar l’escassetat de llum natural, guanyar sensació d’amplitud i crear un espai flexible que es pot tancar i obrir segons les necessitats de cada ocasió.

D’aquest espai afegir que la cuina disposa d’un petit safareig obert. Cal destacar l’estenedor amb tapa de policarbonat perquè quan plou no es mulli la roba.

La sala d’estar i menjador es poden separar mitjançant dues grans portes corredisses. A més disposa d’un sofà llit que es pot convertir en una perfecta habitació per a convidats. El sòl, de la mateixa manera que la resta de l’habitatge, és de parquet laminat roure Meister que combina molt bé amb el blanc de la pintura de les parets i sostres. Aquest espai disposa de molta llum natural però per complementar la il·luminació s’ha instal·lat llum indirecta a través de tires led de la firma Exo Light que li dóna un toc elegant i distintiu.

El pis disposa de dos dormitoris amb llit doble amb gran espai d’emmagatzematge gràcies als armaris fabricats a mida. En un dels dormitoris hi trobem un bany privat que segueix l’estil clàssic modern del pis. Cal destacar les aixetes de la casa Rovira i el paviment porcelànic, Caprice Deco Flower Pastel, amb reminiscències al paviment hidràulic.

Per a la climatització s’ha instal·lat un sistema d’aire condicionat per conductes, on el sistema Airezone permet climatitzar una única estança o diverses segons les necessitats del moment.

toniReforma integral Maragall