Reforma integral “Lepanto”


Característiques:

  • Situació: Cornellà de Llobregat
  • Qui hi viu: un jove trentanyer
  • Superfície: 85 m2
  • Treballs realitzats: disseny i reforma integral de tot el pis. Mobiliari i decoració.
  • El més destacat: La rehabilitació d'un pis antic i el canvi de distribució

Aquest projecte correspon a la reforma integral d’un pis de 85 m2 situat al barri d’Almeda de Cornellà de Llobregat. Inicialment l’habitatge presentava un aspecte antic i la distribució no complia les necessitats del client. L’objectiu era optimitzar el màxim els espais, convertir la zona de dia en un espai diàfan i disposar, com a mínim, de dos dormitoris. El resultat final us ho expliquem a continuació.

Iniciant el recorregut per l’entrada del pis ens trobem un espai obert on es localitza la sala d’estar amb una zona de menjador i la cuina. La protagonista d’aquest espai és sens dubte l’estructura central revestida amb taulons de fusta que alberga d’una banda els armaris columna de la cuina, i per un altre, el moble per a la televisió. Una solució perfecta per separar ambients en un mateix espai i per donar un toc personalitzat en la decoració.

En el conjunt de l’habitatge s’ha optat per un estil decoratiu modern amb tocs industrials que reflecteix molt bé la personalitat del jove de trenta anys que habita en aquest pis. A més s’han combinant textures i materials per donar-li calidesa, i per trencar la monotonia dels tons clars de la pintura s’ha donat un toc de color a través dels accessoris de decoració.

La cuina presenta una distribució en paral•lel i el color principal és el blanc. Al costat de la paret es troba la major part de la cuina amb la zona de focs i aigües, i armaris destinats a l’emmagatzematge, tant en la part inferior com a la superior. S’ha instal·lat un taulell fabricat amb xapa de fusta de bedoll i per a la paret s’han utilitzat rajoles blanques d’estil metro que li dóna un aspecte espectacular i a més són fàcils de mantenir. Cal destacar la tira led sota el moble superior que li dóna un efecte visual molt vistós i que permet il·luminar la zona de treball per a cuinar amb comoditat.

I com hem comentant anteriorment a l’altra banda es troba un mòdul amb armaris columna on s’alberguen els electrodomèstics i més espai per a l’emmagatzematge.

A través d’una porta, de fusta amb plafons de vidre translúcids, es dóna accés a un passadís que fa de distribuïdor a la resta de les estances de l’habitatge.

El bany és modern i presenta un contrast del gris fosc del revestiment porcelànic present a terra i a la paret (fins a mitja alçada) amb els tons més clars de la pintura, mobiliari i equipaments que li atorguen un caràcter més sobri i elegant.

I finalment acabem aquest recorregut amb el dormitori principal que presenta una decoració inspirada amb la ciutat de Barcelona.

sincroReforma integral “Lepanto”