Reforma de casa “Passatge Garbí”


Característiques:

  • Situació: Viladecans
  • Qui hi viu: un noi de 39 anys
  • Superfície: 4 plantes amb un total de 210 m2
  • Treballs realitzats: Reforma parcial de la casa. Cuina, banys, escala, terrassa i pàrquing. Parquet i pintura a tot el pis.
  • El més destacat: L'escala amb revestiment de fusta i la barana fabricada en ferro.

En aquest projecte s’ha reformat gairebé íntegrament una casa adossada de quatre plantes al municipi de Viladecans (Barcelona). El client havia adquirit aquest immoble de segona mà i el que buscava era donar-li un toc més modern i aconseguir un espai més acollidor. A continuació expliquem els punts més importants d’aquesta reforma.

Comencem per l’eix central de l’habitatge, l’escala interior. A més de tenir la funció de connectar totes les plantes de la casa, durant el disseny es va voler que formés part de la decoració interior de l’habitatge. Per a això, s’han revestit els graons de formigó folrats en marbre amb un revestiment de fusta aconseguint així una escala elegant que aporta calidesa a l’habitatge. A més, per a dotar-la de més caràcter, s’ha instal·lat un barana de ferro amb els angles molt marcats i que proporciona una contrast molt potent i atractiu.

Un altre espai a destacar és la cuina amb menjador. S’ha dissenyat una cuina funcional amb mobiliari distribuït en U i amb una península com a barra per menjars ràpids o per xerrades improvisades mentre es cuina. S’ha optat per una cuina en blanc i gris, dos colors que combinen a la perfecció i que transmeten lluminositat, amplitud i neteja.

En aquest mateix espai trobem una zona de menjador. Per al disseny es va tenir en compte els gustos del client, de manera que se li va donar un toc vintage industrial. Per aconseguir-ho s’ha equipat amb mobiliari de fusta, més aviat fosca envellida, i amb ferro de color negre. Reforçat amb quadres decoratius de fusta de tauler. Per evitar carregar massa l’ambient i donar-li un aire més fresc s’ha incorporat el color turquesa, en concret en els llums, cadires i decoració, donant-li lluminositat al conjunt. Afegir que tots els mobles i accessoris són de la marca Kave Home.

Per al bany i al lavabo s’han utilitzat rajoles de tipus metro del fabricant Vogue que encaixen molt bé amb l’estil de la resta de la casa. Al bany de color blanc i juntes negres que combinen a la perfecció amb el terra de parquet sintètic, i en el lavabo de color taronja que li aporta frescor i lluminositat en aquest espai tan reduït.

Finalment dir que s’ha instal·lat parquet roure Egger en tot l’habitatge i s’han pintat totes les estances de l’immoble en blanc, a joc amb les portes lacades blanques que s’han substituït.

sincroReforma de casa “Passatge Garbí”