Reforma de cuina a la Rambla de Poblenou


Característiques:

  • Situació: Barcelona (Barrio de Poblenou)
  • Qui hi viu: Un matrimoni jubilat
  • Superfície: 12 m2 de cocina
  • Treballs realitzats: Disseny i reforma integral de la cuina
  • El més destacat: Unificar cuina i galeria per crear un espai diàfan

En aquest projecte s’ha reformat completament una cuina d’un pis situat al barri del Poblenou de Barcelona. La família que viu en aquesta llar, un matrimoni jubilat, volia aconseguir un espai ampli per poder gaudir cuinant i disposar d’un espai informal per seure a menjar diàriament.

La cuina s’ha dissenyat en galeria, aprofitant l’entrada de llum natural gràcies als grans finestrals del fons, deixant un espai de gran funcionalitat. El sostre s’ha unificat a una sola alçada, i s’ha aprofitat per amagar noves instal·lacions.

A nivell cromàtic s’ha optat pel blanc com a color principal de la cuina, que s’ha utilitzat en els mobles de la firma Rekker Systems i també en el revestiment de les parets amb grans plaques de Neolith, que és un material molt resistent i net perfecte per a les cuines. I s’ha buscat el contrast en el taulell i frontal, també de Neolith, en aquest cas de color marró fosc. Aquí trobem la zona de focs, on s’ha integrat una campana de la casa Pando en els armaris superiors, buscant simplicitat i elegància al conjunt. També s’ha ubicat la zona d’aigües amb una pica i aixeta de la casa Franke.

A la paret oposada s’han instal·lat uns armaris columna per a emmagatzematge amb els electrodomèstics de la marca Neff integrats. Al final de la cuina s’ha creat un espai diàfan que alberga una petita zona de menjador molt acollidor compost per una taula de Mobenia i cadires de color blanc i vermell de La Forma, que trenquen la neutralitat de l’espai.

Per gaudir de l’entrada de llum natural a la resta de l’habitatge s’ha instal·lat una porta de vidre corredissa amb sistema ocult Krona. Per a la il·luminació de l’espai, s’han col·locat ulls de bou encastats al sostre, acompanyat d’un llum decoratiu sobre la taula del menjador i en els fogons una tira led de grans dimensions de la signatura Tromilux.

Aprofitant que l’habitatge disposa de calefacció de gas, per condicionar la cuina s’ha escollit un radiador vertical decoratiu model Piano 2 d’IRSAP.

toniReforma de cuina a la Rambla de Poblenou